Alma kuckóját egy konduktor házaspár hívta életre azzal a céllal, hogy megmutassák:

  • a konduktornak, konduktív pedagógiának igen is van helye a mai Magyarországon, s “nem csak” a -méltán híres- Pető Intézet falain belül,

  • a konduktornak, mint minden szakmának, és hivatásnak változnia, alakulnia kell a kor előrehaladtával, rugalmasan alakulni kell a megváltozott igényekhez, az aktuális problémákhoz. A központi idegrendszer sérült gyermekek mellett helye van a korai fejlesztésben -mint szakember-, ki tudásával segít a megkésett mozgásfejlődésű-, tanulási nehézségekkel küzdő-, részképesség zavaros-, sajátos nevelési igényű  gyermekek fejlődésében,

  • mert az időben elkezdett mozgásneveléssel megelőzhetőek, orvosolhatóak a tanulási nehézségek, sikertelenségek,

  • mert a mozgás játék, a játék tanulás, a tanulás a sikeres élet alappillére, s magabiztos, okos generációra van szükségünk a jövőben (is).

(A felsorolás folytatható, de a személyes találkozás varázsa nem pótolható. Jöjjenek, kérdezzenek, válaszolunk.)

S hogy miért Alma? Mert ez a négylábon járó csodapofa (ugyanis Alma mi más lehetne ha nem egy kutya, mégpedig mopsz, s a mopszok ‘legkiválóbbika’) sosem veszít lendületéből, humorából, kíváncsiságából, mozgékonyságából, legyen bár fáradt, vagy gyengélkedő, mindig kapható a játékra, a mozgásra, s így nyílik ki lassan számára is a tér, s tanulja meg helyét a Világban. Mellette sem unatkozni, sem szomorkodni nem lehet. Tanít minket, hogyan kell a játék varázsát megőrizve nevelni és fejlődni.

Alma

 

Foglalkozásainkról, árainkról, és munkáinkról, akcióinkról részletesen a blogbejegyzésekben olvashatnak. Reméljük az egyre bővülő információk, feladat tippek, érdekességek, cikkek elnyerik a köz tetszését, s személyesen is felkeresnek, vagy írnak, telefonálnak nekünk, ha kérdés vagy vélemény születik az olvasás tükrében!

One response »

  1. Pingback: Alma kuckója | Alma kuckója

Leave a comment